fredag 27 mars 2015

Arla yogurt kvarg!



                                                                      Hej!

Här kommer ett litet tips från mig! Hittade det av en slump igår när jag googlade recept till middagen. Jag har provat yoghurt kvarg med både hallon och vaniljsmak och de är jättegoda bägge två. Just nu kan man samla streckkoder och få en prenumeration på en tidning: MamaFamily living eller Topphälsa!

                                Samla kvarg & få magasin

Jag valde sex nummer av Mama som jag tycker passar mig bäst. Härligt med lite mysig läsning nu framåt vårkanten. Kanske till och med i solstolen, även om det verkar avlägset just nu?

Idag har jag sålt några av grejerna jag la ut på Blocket igår. Det var en tjej som köpte både hoppgunga, Bobby car och lära gå vagnen. Hoppas nu att någon vill ha barnvagnarna också.

           

                                                      Bildresultat för till salu


Och gårdagens middag då? Nja, det blev en pastasås av grädde, fransk senap och dragon. Jag hade även i en buljongtärning för mer smak. Den blev OK tyckte jag men både Isan och mannen tyckte att den var supergod!! De nästan slickade tallrikarna så det var väl ett bra betyg?

Ungefär så här gjorde jag:

2 dl. vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk fransk senap.
2 tsk. torkad dragon
1 dl. riven ost

En grillad kyckling i bitar, samt pasta. Dela kycklingen i små bitar, koka upp grädden med buljongtärningen. Tillsätt ev. lite vatten om det smakar för starkt av buljongen eller ta endast ½ tärning. Smaka av med fransk senap och dragon. Låt puttra några minuter och rör ner osten mot slutet. Servera till tex. pastafjärilar.


                                  
       

Ikväll blir det ryggbiff och potatisgratäng. Isan får köttbullar!  Sonen ska på Lan hela helgen så honom ser vi inte röken av. Ska hämta honom på söndag morgon. Tråkigt. Men sen har han påsklov så då kanske jag får rå om honom lite mer?

                   Nu ska jag slå in paket, för i morgon ska vi på kalas!! Ha en trevlig fredag!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar