söndag 5 juni 2016

5-års kalas!



                                                                 God kväll!

Då har snart den här helgen också gått. Jösses. Vart tar dagarna vägen?

I fredags hade vi ju närmaste familjen här på fika och idag var det dags för dagiskompisarna att komma på kalas. Sex små vänner hade Isan bjudit. En efter en ringde de kalassugna tjejerna samt en kille på dörren precis klockan två.

Isan började med att öppna alla presenter förstås medan vi vuxna småpratade lite med varandra. Det var faktiskt fyra mammor och pappor som var kvar på kalaset vilket var riktigt skönt och trevligt. Vi drack lite kaffe med barnen stökade med sitt.

Vi gick ut till parken en stund där jag i min enfald trodde att de skulle kunna leka tillsammans, men oj vad fel jag hade! Isan och hennes bästa kompis fick ett ryck och började springa ifrån alla andra barn långt bort mot pizzerian vilket är ett big NO, NO. Det kan komma bilar där och då kan det gå riktigt illa. En av tjejerna var ledsen för att hon inte hade någon att leka med osv.

Som tur var fick vi ihop vår flock och gick in igen och då lugnade alla ner sig. Vi satte på TV:n och så satte sig alla barnen med sina popcorn och tittade. Sen var det dags för fiskedamm och sedan hemgång. Puh.





Tallrikar och servetter är från Dollarstore, flaskorna är urdruckna och diskade Froosh smoothie flaskor med minitårtpapper från Panduro

Popcornbägarna kommer ifrån Lagerhaus. Serpentiner och pappersduk från ÖoB. Sugrören minns jag inte var jag köpte?

Tårtan som var supergod var busenkel att göra. Färdigköpta marängbottnar med vispad grädde blandad med hallon, samt hallon och blåbär ovanpå. Det bruna ovanpå är INTE rostad lök utan krossad Daim. Gjorde även "cupcakes" av färdigköpta citronmuffins som jag spritsade frosting på och dekorerade med en liten Hello Kitty tandpetare på.


Nu ligger födelsedagsbarnet i min säng och sover. Det tar på krafterna att fira. I morgon hoppas vi att det fina vädret fortsätter så vi kan åka och bada! God natt!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar