God kväll!
Ledig idag. Med betoning på leeedig. Inte gjort nåt nyttigt alls egentligen, bara varit. Eller jo, vi tog en sväng till Willys och handlade lite mat men det var i stort sett allt. Skönt att bara softa ibland.
Jag har säkert tipsat om det förut men jag gör det igen, Rakt ner i pannan från Guldfågeln. Såå gott!
De hade det på extrapris på Willys nu så jag köpte två paket. Min favorit är den med ingefära. Älskar ingefära. I allt.
Och man gör precis som det står. Bara fräser det - rakt ner i pannan. Sen kan man ju göra en god sås genom att tillsätta en burk creme fraiche, grädde eller kokosmjölk. Älskar kokosmjölk också. :)
Köpte tre burkar från Kung Markatta som också var med i bladet den här veckan. Ekologisk och kravmärkt dessutom. Det känns ju extra bra!
Nåt som är gott med kokosmjölk är att göra smoothies på det! Mums!
Idag har vi dock ätit lövbiff till middag. Med ädelostsås. Sonen hatar ädelost. Det visste inte jag. Dålig mamma. :(
Men man kan ju byta ut ädelosten mot annan ost och det blir också supergott!
Lövbiff med tomater och ostsås
500 g. lövbiff
5-6 tomater
1 bit ädelost eller en burk cantadou vitlök eller pepparrot.
2 dl. vispgrädde
1 dl. creme fraiche
½ köttbuljong
Skär köttet i mindre bitar och bryn i omgångar i lite smör. Skär tomaterna i skivor och täck botten i en gratängform med dem. Lägg över köttet på tomaterna. Häll grädde, creme fraiche, osten och buljongen i stekpannan och låt koka upp. Låt puttra några minuter och häll sedan över såsen över köttet och tomaterna. Gratinera i ugnen ca. 20 minuter i 200 grader. Servera med en sallad och pommes, ris eller vad du gillar. Vi åt pommes men eftersom det blev mat över till matlåda så kokar jag blomkål till det. Pommes funkar ju inte så bra att värma. :)
Jag gjorde också en smaskig äppelkaka med mandelmassa till fikat. Receptet hittar du här!
På kvällen fick vi se en helt fantastisk solnedgång som vi var tvungna att gå ut och fota! Magiskt!
Ha en fortsatt mysig kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar