torsdag 27 oktober 2016

Vita rumpor och Stifado från Jamie Oliver.




                                                                    Hej, svejs!

Ska bara kika in en kortis innan jag ska göra lillfisen sällskap bland de fluffiga täckena!! :)

Idag har vi varit lediga och haft det lugnt och skönt men ändå hunnit med en hel del! Vi sov inte så länge, tyvärr, men det kanske var bra? Jag hann färga håret och lägga en ansiktsmask innan vi åkte till Willys och handlade. Vi var även på apoteket och posten, samt tankade bilen. :)



                             Köpte ett par nya stövlar också, men det återkommer jag till. :)

Efter lunchen tog vi en tur med bilen för att se om vi kunde hitta några nerfallna tall och grankvistar, men det var lättare sagt än gjort. Först åkte vi upp i "vår" skog, men där var det bara lövträd. Det har jag aldrig tänkt på?

Då åkte vi till ett ställe där jag vet att folk brukar kasta ris och sånt, men där var rena geggamojan. Och inget tall eller granris. Efter det åkte vi till kanten av ett bostadsområde nära där vi bor och där fick vi bingo!

På en liten skogsstig så såg jag från bilen en stor tallgren och en liten gran som låg slängd så det var bara att gå ut och ta för sig. Hade med mig en sekatör som tur var, men skulle såklart ha haft handskar också.

När vi kom hem så blåste det upp så mycket att jag inte hade lust att fixa nåt på altanen. Det får bli en annan dag när vädret blir bättre.

Just ja! Vi såg två rådjur också!! Så himla fina!! Tyvärr var de såklart väldigt skygga och vände rumporna mot oss och sprang in i skogen. :(



Och så sist men inte minst! Till middag tänkte jag göra Stifado som är så himla gott. Hade nötkött i frysen och de flesta kryddorna hemma. Köpte rött matlagningsvin på Willys och så var det bara att sätta igång. Det jag missade var att köttet skulle marineras först. I MINST två timmar!! Sen skulle det koka i MINST 2½ timme!!

När jag insåg det så fick det faktiskt bli hämtpizza, till barnens stora glädje. Så kan det gå när planeringen inte är den bästa. Och Stifadon fick bli fyra matlådor i stället. Yey!

                   Här finns receptet för den som vill ha. Det är verkligen jättegott! Prova!


                                                               Nu är det läggdags!!

                                           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar