måndag 22 december 2014

Saffranspannacotta för åtta personer!

                                     

                                                    Hej måndag och ny vecka!

Hemma idag igen, men pratade med chefen om att komma i morgon och nu känner jag mig mycket bättre, peppar peppar.

Idag tog vi oss till ICA Maxi för de absolut sista (???) till julbordet och så åkte vi ut till Marieberg för att hämta paketet på MQ. På motorvägen hade det hänt en olycka så det var världens köer. Kollade på NA:s hemsida sen och det var den tredje olyckan idag!!! Som tur var så var ingen allvarligt skadad, men det är ju så fruktansvärt onödigt.

I Marieberg var det sjukt mycket bilar på parkeringen, så jag sprang in själv och mannen och Isan väntade i bilen. Konstigt nog upplevde jag inte att det var så mycket folk inne i själva gallerian?

På väg hem stannade vi vid Coop och köpte med oss en räkbomb till kvällsmat. Gott!



                                     
Nu på eftermiddagen har jag gjort dessert till julafton. Skönt att kunna förbereda något!

Saffranspannacotta 8-10 portioner.

Ingredienser

1-2 vaniljstång/er
eller 2 tsk. vaniljsocker
10 dl vispgrädde
2 kuvert saffran
1 dl strösocker
2 gelatinblad

Instruktioner

Dela vaniljstången på längden. Koka upp grädde, saffran, vaniljstång och socker. Låt grädden sjuda i 15 minuter. Tag upp vaniljstången och skrapa ur den i grädden. Låt under tiden gelatinbladen ligga i blöt. Krama ur dem och låt dem smälta i den varma vaniljgrädden. Häll upp pannacottan i vattensköljda koppar. Låt stelna i kyl ett par timmar. (Dekorera med ex. smulade pepparkakor eller några bär).

Nu är det bara att plasta in dem ordentligt så de inte tar smak från kylen och sen servera efter maten på julafton. Måste kila nu. Isan kallar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar