onsdag 24 december 2014

Pepparkakskladdkaka!



                                                                  God Jul!

Då var årets julafton över! Och det blev en fin jul trots att det var lite stressigt in i det sista. Lite lustigt det där, att hur tidspressad man än är så brukar det lösa sig precis! :)

Vi vaknade vi sjutiden i morse och låg och drog oss nån timme innan vi masade oss upp och bakade kladdkaka! Gjorde en superenkel som bara rörs ihop med en sked! Inget vispande alltså!

                                                           Pepparkakskladdkaka

                                                           3 ägg
                                                           3 dl socker
                                                           1 tsk vaniljsocker
                                                           5 msk kakao
                                                           2-3 tsk pepparkakskryddor
                                                           2 dl vetemjöl
                                                           150 g smör

Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker (vispa inte), blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Rör sist ner smöret. Bred ut smeten i en rund form (smörad) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten.

Jag använde en form som är 20 cm. i diameter för jag tycker det är lite trist när kakan blir för platt. Innan servering siktade jag över lite florsocker och dekorerade med snöflingor från Dr. Oetker

                                         Silverströssel

Jag hade inga färdiga pepparkakskryddor så jag blandade en egen blandning enligt följande:

                                                                  1 tsk malen ingefära
                                                                  1 tsk malen kanel
                                                                  ½ tsk malen kardemumma
                                                                  ½ tsk malen nejlika

Kommer nog att baka denna nästa jul med. Tyckte den var  ännu godare än saffranskladdkakan som jag gjorde förra året till och med.

Saffranspannacottan som jag gjorde redan i måndags var också hur god som helst! Perfekt att kunna förbereda så mycket som möjligt.

Nu ska vi fortsätta att njuta av julaftonskvällen! Ha det fint!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar