måndag 14 september 2015

Äppelkaka med mandelmassa.



                                                                        Hej!

Då var det måndag igen då! Uj, vad veckorna går fort! :)

Igår gjorde vi inget särskilt alls. Vi tog det bara lugnt hela dagen, kollade på DVD och gick till lekparken en sväng. På eftermiddagen gjorde jag en smarrig äppelkaka med mandelmassa. Såå god!
Receptet hittade jag här men jag gjorde några små förändringar. Mest för att jag varken hade mandelmjöl eller mandelspån. :)

Markus Aujalays äppelkaka med mandelmassa:
10 bitar
Ingredienser
  • 300 g mandelmassa
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3 ägg
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 3 äpplen, skurna i skalfria, urkärnade klyftor
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk strösocker
  • smör, mandelmjöl och ströbröd till formen
  • 2 msk mandelspån
  1. Sätt ugnen på 190 grader. Vispa mandelmassan på låg hastighet tills den är mjuk. Klicka i det rumstempererade smöret lite i taget.
  2. Tillsätt ett ägg i taget tills du fått en slät massa. Avsluta med vetemjölet.
  3. Smöra och bröa formen med mandelmjöl och ströbröd. Häll i mandelsmeten i formen.
  4. Blanda äppelklyftorna med socker och kanel och fördela på smeten.
  5. Avsluta med att strö på mandelspån. Grädda i mitten av ugnen på 190 grader cirka 40 minuter. Ta ut och låt svalna. Pudra med florsocker före serveringen och servera med vaniljsås.


Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar