tisdag 9 augusti 2016

Hyra hus i Florida?




                                                                 Hej igen!

Tvättat två maskiner, handlat mat och hämtat paket, check. När vi kom hem frågade Isan om vi inte kunde hämta hennes bästis på dagis så då gjorde vi det. Höll på att blåsa bort på kuppen.

Det blåste ju igår kväll med, men inte lika kraftigt som nu tycker jag. När vi skulle sova tyckte Isan att det lät kusligt för vi hade fönstret öppet, men jag sa:" Vi låtsas att det är vågorna i havet som låter och att det är palmbladen som rasslar". Då gick det bättre. :) Längtar till vår resa som närmar sig.

Jag har faktiskt börjat kolla lite på en vinterresa också. Längtar tillbaka till Florida! Jag har kollat lite priser antingen om vi åker med sonen och flickvän eller utan och det skiljer sig inte så mycket i pris.

Man kan ju också hyra ett hus på semestern. Det kan vara praktiskt om man är många och vill ha den mysiga familjära stämningen. Jag har sett en superfin villa i sydvästra Florida, nära Palm Beach som har upp till åtta sovplatser och egen pool! Lyxigt!

                               

Den ligger i ett mysig bostadsområde som heter Parrot Cove,  med enbart privatbostäder, man slipper med andra ord de stora hotellkomplexen. Det är dessutom nära till både shopping och strand.

Sist vi var i Orlando så ingick det inte frukost på vårt hotell så vi brukade åka till Walmart och handla. Bara det är en upplevelse i sig. Från villan i  Parrot Cove är det endast tre minuters bilväg till Walmart. Smidigt!

Det finns ju massor att göra i Florida förutom att sola och bada. Shopping är ju ett av våra (ja, mannen gillar också att shoppa) nöjen när vi är i USA. Då främst på de stora outletområdena.

Saw grass mills är ett av Floridas största outlets med massor av framförallt klädaffärer, men även make up, teknik och såklart flera restauranger. Från Parrot Cove tar det ca. 45 minuter att åka dit. Glöm inte att kolla in de inhemska märkena Tommy Hilfiger,  Ralph Lauren och Victoria Secret. Där går det att göra fina fynd.

Vill man inte shoppa så är ett besök på Disney World, Universal studios eller Sea world en upplevelse. Alla de attraktionerna ligger i Orlando, ca. två timmars bilresa från Palm Beach.

                                

Kolla bara så det inte är någon helgdag om ni bestämmer er för att besöka något av nöjesfälten. Det kan bli långa köer. Vi lyckades pricka in Presidents day när vi var på Universal och det var över två timmars kö till Harry Potter. Bah.


Åker man söderut når man man Fort Lauderdale och Miami. Där har jag inte varit än, men det kanske kommer? Eller så ligger man "bara" och slappar vid poolen och har det gott!

                                               Tänkte vi skulle kolla in i det fina huset:

                                       
                                

                                


Min erfarenhet av amerikanska kök är att de är extremt välutrustade. Vi hade till exempel självrengörande ugn där vi bodde sist.

                                 

                                                                       Matplatsen

                                 

                                                             Ett av de fyra sovrummen.

                                  


                                  

                                                            Den nyrenoverade poolen!

              Här kan du se fler bilder och läsa mer om det magnifika huset i Parrot Cove.

Många tror att det är dyrt att åka till Florida, men det stämmer inte alls! Det finns många prisvärda flygbolag och Norweigan flyger direkt från Stockholm till Fort Lauderdale.

Sen är ju maten och shopping så billig så där "sparar" man också in om man jämför med Europa. Portionerna på restaurangerna är gigantiska och likaså glasen. På vissa restauranger kommer de och fyller på ditt glas helt utan kostnad. Det skulle inte hända i Spanien där man får betala 2 euro för ett glas på 20 cl.. :)

Har jag glömt nåt? Ja, såklart klimatet och de trevliga människorna. Alla jag pratat med som varit i USA är helt hänförda över den underbara befolkningen. De är genuint trevliga och glada. Kommer nån in i hissen hälsar de och frågar hur det är. Inget titta i väggen och låtsas som det regnar där inte.

Orkar du inte äta upp all din mat som du blev serverad? Inga problem. Självklart får du en "doggy bag" med dig hem. Det är inget du behöver fråga om för det är så självklart för dem.

Som ni förstår så är jag helt såld på USA och Florida och längtar ständigt dit. Drömmen vore väl ett långtidsboende där på vintern? Kanske, kanske när man blir pensionär? Men än så får man längta!

                            Alla bilder är lånade från http://www.keyeastvilla.com./



                               








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar