lördag 30 maj 2015

Semesterdag med bakning av Philadelphiabullar!



 Ja, som rubriken säger så har jag haft semester idag! Kunde jag ha valt en SÄMRE dag för det, tro?

Regnet har öst ner HELA dagen så vi har inte varit utanför dörren. Det var tänkt att vi skulle gå på kvartersloppis på morgonen, Handels 100-års jubileum i Brunnsparken och avslutat med besök hos svärmor på kvällen. Av detta blev det inget.

Men det blev bakning i stället och nu provade jag ett nytt recept som jag varken hade bakat eller smakat innan. -Philadelphiabullar! Vetebullar i långpanna med fyllning av bl a. Philadelphiaost.
Såå gott! Eller fyllningen var to die for, men själva bullarna smakade för mycket jäst. Förmodligen hade jag dem inte tillräckligt länge i ugnen.


Smaskigt, eller hur!

Det florerar en hel del recept på nätet på dessa bullar och de går utmärkt att variera! Ska prova med kanelfyllning nån gång!

20 st
Det här behöver du :
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning : 
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Värm mjölken och rör ut jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig.. Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper. Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen. 
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
När bullarna svalnat är det dags att skära dem i bitar och provsmaka! Isan och mannen tyckte också att de var supergoda, men jag frös in de flesta till nästa helgs kalas.
Till middag blev det åter man tager vad man haver- Stekt fläskfilé med smörstekta champinjoner, stekt, strimlad vitkål och bearnaissås. Gott! Och middagen häromdagen när jag också improviserade blev en succé! Sonen tyckte det var en supergod sås. Och det var det. :) Det är svårt att misslyckas med grädde. :)
Igår kollade vi på Morran och Tobias. Rätt kul faktiskt. Morran påminner mig lite om någon jag känner. Går dock inte ut med namn. :)

                                       Bildresultat för morran och tobias
                  I morgon är det Mors dag! Ska till mamma och fika efter jobbet. Har köpt ett SPA set och                                                                några glittriga trisslotter. 


Hoppas ni får en mysig kväll i regnet!


                                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar