söndag 27 mars 2016

Påsk på Junibacken!



                                                       God morgon söndag!

Har ni ställt fram klockan? Jag glömde det igår och kom på det nu på morgonen och vips så var klockan redan nio!! Vi sov länge idag, så himla skönt att få sova ut!

Igår var vi i Stockholm över dagen och gick på Junibacken. Stockholm bjöd på sitt vackraste vårväder med sol och tio grader. Lovely!!

På Junibacken var det alldeles lagom med folk. Vi började med att åka Sagotåget och dit var det lite kö, men det gick ganska fort. Isan tyckte att det var jätteroligt och spännande att åka tåget som gick genom Astrid Lindgrens sagor.

Efter Sagotåget åt vi lunch i en cirkusinspirerad restaurang. Jag och mannen tog en varsin macka med kaffe och Isan åt köttbullar med potatismos. Hon tyckte att köttbullarna var de godaste hon hade ätit! Och våra mackor var också jättegoda och mättande!! Vi blev så sjukt mätta efteråt (kan bero på att vi köpte en bulle och en kärleksmums och delade på också :) ) så vi nästan fick svårt att andas.

                            

Vi masade oss dock uppför en trappa till Villa Villerkulla där det var ett uppträdande med en massa sång och dans. När det var slut fick barnen (och de vuxna) gå in och upptäcka Villa Villerkulla. Isan som älskar att bädda fixade med Pippis säng och provlåg den och grejade.

                            

Sen gick vi ner till Mumins land där det fanns massor av roliga saker att upptäcka. Lägereld, fiskar i sjön, näckrosor som flöt, en rutchkana som gick genom en trädstam m.m. Jättekul!! Isan åkte och åkte om och om igen.

                            
                                                     Alla bilder är lånade från Junibacken!
                                                 

Totalt var vi där i tre timmar innan vi gick ut i vårsolen igen och tillbaka till bilen. En jätterolig dag tyckte vi allihop, även om vi blev väldigt trötta. :) Varför blir man så trött av att resa tro?

Idag ska vi ta det lilla lugna. Eventuellt ska vi på en husvisning och så kanske mormor och morfar kommer över på en påskfika. Ikväll kommer sonen hem och då blir det påskmiddag! Vi har inte ätit någon påskmat än!

                                                        Ha en fortsatt fin påskhelg!!


                                                               Finaste påskkärringen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar