söndag 21 september 2014

Enkel kasslergratäng till många.

God Söndagskväll!!

Då var helgen avklarad! Skööönt! Idag jobbade jag bara tre timmar! Väldigt trevligt. Och i morgon är vi lediga min lillfis och jag!!

Mor och far åkte hit och passade lillan medan jag jobbade idag. Jag hade gjort en enkel gratäng med en grönsallad till dem och den var tydligen väldigt uppskattad!

Jag köpte en färdig potatisgratäng från PEKA. Det är det godaste färdigköpta potatisgratängen som finns.(tror jag i alla fall :)) Efter att jag provat den så har jag faktiskt aldrig gjort hemmagjord.

Sen fräste jag tärnad kassler i lite smör och blandade med potatisgratängen. På med lite riven ost och så skjuts in i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått färg. Superenkelt och väldigt gott!



Den finns även som rotfruktsgratäng och den är också jättegod!


Nu märker man att hösten börjar komma. Regn från morgon till kväll. Sonen åker till Sardinien i morgon den lyckosten!! Hans pappas fru fyller 40 år och de ska fira hennes födelsedag där. Det gör de helt rätt i!

                         
                                                       
                                                            Ser helt underbart ut!!

Jag hade fest när jag fyllde 40 år. Det gör jag INTE om. Herregud. Jag jobbade hela lördagen för att duka och hinna servera lite  mat till alla på kvällen. Och då bjöd jag ändå på en pastasallad och lite kallskuret, samt chokladmousse till efterrätt. Sånt som gick att förbereda. Sen på söndagen fick jag städa hela lokalen som vi hyrt. ALDRIG MER!!  Som tur var blev festen väldigt lyckad, men det var mycket slit.

I morgon kommer Isans farmor hit en stund på eftermiddagen. Det var länge sen vi sågs så jag mejlade henne och hörde om vi skulle ses och det slumpade sig så att hon skulle in till stan just i morgon när vi är lediga! Timing.

Ska försöka städa lite här innan hon kommer. Och så skulle jag vilja få upp mina fina höstgardiner som jag köpte. Undrar om det går när Isan är hemma? Ska nog försöka i alla fall. Det ska ju bara regna i morgon så det blir en innesittardag för oss! Det är mysigt tycker jag. Då får man en anledning att tända lite ljus och bara vara.

                                                             Sov Gott!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar