onsdag 29 januari 2014

Namnetiketter från Filur!

Gokväll!

Har ju glömt att jag har beställt jättesöta namnlappar från FILUR. På deras hemsida får man själv designa hur de ska se ut. Vilken bakgrundsfärg/mönster man vill ha. Vilket typsnitt och färg som texten ska vara och om man vill ha någon symbol. Det finns MASSOR av kombinationer att välja på så man kan verkligen hitta något som passar ens egen stil. Till Isan valde jag en rosa bakgrund med små hjärtan, det första typsnittet som heter "Maria" och så tog jag en cupcake som symbol. Hon är ju min lilla cupcake!

                                                   

Så söt! Och de verkar hålla sig lika fina efter tvätt. Nu har jag ju inte använt dem så länge men än så länge är jag väldigt positiv! Tänk förr, när jag var liten, då fick min mamma sitta och sy fast namnlappar. Vita med röd text i bomull. Inte fullt lika gulligt.

Idag har vi varit lediga. Har tagit det lugnt och bara varit hemma. Gjorde en god gratäng till lunch med gröna linser som jag inte har gjort på länge. Säkert minst tio år sedan. Jag har suttit och tänkt på den och undrat var receptet är, men det är liksom inget krångligt recept så jag körde bara på från minnet.

Jag kokade 3 dl. gröna linser, stekte en hackad lök och en burk skivade champinjoner. När det var klart så kryddade jag med salt, peppar och vitlökspulver. Hade gärna haft färsk vitlök, men det hade jag inte. Sen blandade jag ihop allt med en burk creme fraiche och la det i en gratängform och överst en god riven ost.

                               

Det blev jättegott! Räckte till två matlådor också! Yey! God och BILLIG mat. En påse linser kostade ca. 15:- och då använde jag inte hela. Jag tror att en portion linsgratäng knappt kan kosta en tia?

Till middag blev det makaroner och köttfärssås lite hastigt och lustigt eftersom sonen med kompis kom hem efter skolan. Har glömt att de har träning på onsdagar. Hade egentligen tänkt att göra morotsoppa till kvällis men det får bli i morgon i stället. Sonen är ju lite kräsen så det kändes säkrast att laga något som jag vet att han äter. Isan däremot äter det mesta. Vet inte om det finns något hon inte gillar???

Nu ska jag slappa vidare i TV-soffan. Slötitta lite på Bones. Ha det gott!


                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar