tisdag 25 december 2012

God Jul!

God morgon så här på juldagsmorgon!

Hoppas ni haft en mysig julafton precis som jag. Efter en något stressig förmiddag fick vi en väldigt trevlig eftermiddag och kväll. Gästerna kom samtidigt klockan halv två och då började vi med lite glögg. Efter det var det dags att ät julmat. Det spelar ingen roll hur lite man ställer fram, det blir alltid massor över. Nästan skrattretande, för man är ju så rädd att maten inte ska räcka.
Nu får vi äta julmat i några dagar till.

Godis lär vi också få äta några dagar till...Vi hade köpt två stora och en liten twistpåse och jag tror att det max gick åt en liten. Sen fick vi knäck och en låda med dumle av mamma och pappa. Dessutom fick sonen en chokladask av dem, han som inte ens gillar choklad!!



Jag åt ju bra hela dagen, gjorde till och med en rättika jansson, men på kvällen spårade jag ur och åt både knäck och choklad. Men det var ju ändå julafton, och det var absolut inget frossande. Mannen däremot hade matkoma efter middagen och det tycker jag inte känns bra alls. Lagom är bäst!

Kan berätta att Creme bruleen blev väldigt bra utan vattenbad. Kommer absolut att använda det receptet igen. Receptet för åtta personer var dock snålt tilltaget så jag ökade på och gjorde för 12 personer istället. Hade formarna inne i ca 1 ½ timme i 90 grader.

Efter Kalle och dessert kom jultomten hit en kortis. Det var pappa som "offrade" sig och det var inte så imponerande tyvärr. Nästa gång ska faktiskt mannen vara tomte, jag tror att han också blev lite besviken. Nu är ju Isan så liten så hon förstår ju ändå inte, men jag vill  i alla fall att det ska vara en liten "story" när tomten kommer. Man ska stå och titta i fönstret och upptäcka tomten, sen ska man vara lite osäker på om han verkligen ska komma till oss och när man hör att det knackar på dörren så är spänningen total! Så får det bli nästa år!

Av tomten fick sonen pengar, en affisch, de obligatoriska strumporna och kalsongerna och då dessutom en chokladask. Isan fick också pengar, en pyjamas, Duplo-lego, en bok, ett pussel, nån grej att hänga på rummet att ha småsaker i och ett fårskinn som hon ska ha i vagnen eller pulkan.

Jag fick en pläd i fuskpäls, tre bodylotions från Victoria Beckham och Kylie Minouge, pengar, en bok från sonen och ett set från Body Shop med kokosdoft. Jättebra klappar allihop!





#
Ljuvligt!

Nu ska jag läsa lite för Isan. Vi hörs sen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar