söndag 4 december 2016

Julbord på Wild West och lite annat.




                                                             God morgon...

säger jag, lite generat när jag ser att det är över EN VECKA sen jag var här inne!! Jag skyller på jobbet i första hand och så resten av livet i andra hand.

Jobbade ju förra helgen och det var galet mycket folk. Sen har jag haft fyra långa dagar och bara en dag ledig mellan där så jag har helt enkelt inte hunnit sitta ner knappt.

Igår var dagen också fullspäckad med "aktiviteter". Först åkte vi och handlade på ICA Maxi, sen hem och lagade lunch, slog in paket och iväg på kalas med Isabelle. Hon vill ju att man ska stanna kvar på kalaset för hon vill inte vara själv där och det föll på min lott.

Men det var jättetrevligt. Det var fyra andra mammor plus hon som hade kalaset och det är supertrevliga tjejer. Vi hann dricka lite kaffe och prata lite emellanåt. Mest om resor faktiskt. En mamma och deras familj hade precis som vi varit i Orlando med små barn så det var kul att prata om.

Efter kalaset åkte jag hem och svidade om till en lite festligare klänning för sen skulle jag på julbord med jobbet. Vi möttes upp på jobbet och satt och pratade lite och värmde upp i personalrummet och sen åkte vi till Wild West för att äta julbord.



Bilderna är lånade från Wild West hemsida.


När vi kom dit så var det väldigt lite folk faktiskt. Det var några fler sällskap men inte fullt på långa vägar. Vi drack lite glögg innan vi gick loss på julbordet. Det var som ett julbord brukar vara, allt fanns med plus några andra "delikatesser"- Pytonorm och krokodil!

Jag skulle inte äta Pytonorm ens under pistolhot och krokodil låter bara segt, men det var några som provade.

I ett rum var det det bara desserter och dessertostar! Himmelriket! Det var kokostårta, hallonpaj, pecannöttårta, citron och marängtårta, chokladmousse, jordgubbsmousse, pannacotta med kardemumma, struvor, chokladfondue, ris alá malta, massor av godis, lussekatter och pepparkakor och säkert mycket mer som jag inte kommer ihåg. Dessutom då en grönmögelost och en brie, samt två marmelader och flera sorters kex.

Men. Det var inte så gott, tyvärr. Finare för ögat än för gommen om man säger så. Det var inte så där att man bara blundade och njöt som man kan göra när något är riktigt gott.

Dessvärre tyckte jag att det vanliga julbordet inte heller var imponerande. Jag åt mest lax och den var jättegod, men Jansons frestelsen var det ingen som gillade!

Men, men nu ska jag inte sitta här och gnälla. Vi hade det jättetrevligt och miljön var mysig. Dessutom hade de en jätteduktig trubadur som sjöng julsånger och jag tyckte han gjorde det jättebra.

Vid halv tio drog några av gänget vidare in till stan och jag och några andra åkte hem. Jag hade bilen så det var bara att åka raka vägen hem! Så skönt!!

Idag har vi inte bestämt riktigt vad vi ska göra men vi har pratat om julmarknaden i Wadköping. Vi får se hur vädret blir.

Måste bara berätta också om vår mat hemma den här veckan! Vi har haft Linas originalkasse och hittills ätit tre rätter och två av dem har varit såå goda!! En morotssoppa med mandel och fetaostströssel och senapsgriljerad kycklingfilé med pumpapuré. Mums!! De rätterna kommer jag göra igen. Vem kommer på att blanda rostade mandelflarn med fetaost och rödlök? Eller pumpa med saften av en apelsin? Inte jag, men jag är glad att någon annan gör det. Vi har njutit!

Idag blir det torsk och fläskkotletter. Dock inte samtidigt. Får se om det blir några smaksuccéer?


                              






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar