lördag 9 juli 2016

Enkla, goda pizzasnurror!



                                                                      Hallå!

Nu är vi på hemmaplan igen. Vi har farit runt lite på olika grejer de senaste dagarna, det har inte varit direkt badväder även om det varit soligt. Mycket moln och lite blåsigt. I förrgår åkte vi till Hjälmarbaden en kortis men det var alldeles för kallt. Brrr. Gjorde dock jättegoda pizzasnurror som vi tog med som picnickmat. Superenkla var de att göra!

Jag köpte ett sånt där färdigkit med pizzadeg och sås, sen hade jag på riven ost och strimlad rökt skinka, rullade ihop som en rulltårta och skar i bitar på ca. 1½ cm. In i ugnen på ca 200g grader tills de fick fin färg. Sen var det bara att stoppa ner i picknickkorgen och åka. Perfekt att kunna äta med händerna utan kladd!



På kvällen kom sonen och flickvän över och åt tacopaj och hallontårta. Han fyllde 17 år!
Släkten firade honom redan när Isan fyllde fem, vilket han var helt nöjd med, men vi ville fira honom lite extra så han kände att det var hans födelsedag.

Jag gjorde en vanlig sockerkaksbotten med glasscreme och hallonmousse som fyllning och så grädde runtom och hallon på toppen. Den blev helt OK, men inte super.

Det är svårt med tårta när det är så varmt, allt vill liksom bara smälta ihop.



På fredagsmorgonen badade Isan med sin badbomb från Lush i Luleå. Den gjorde att vattnet blev alldeles rosa och så kom det ut små pappershjärtan. En hel timme höll hon på i badet. :)




Idag har vi varit på bakluckeloppis och så åkte vi till mormor och morfar och fikade en stund. I morgon ser det ut att bli bättre väder så då sticker vi och badar! 

Nu blir det lördagsmys!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar