lördag 16 juli 2016

Astrid Lindgrens Värld.



                                                              God morgon!

Mulet och blåsigt. Det verkar vara semestervädret denna sommar. Kan tyvärr inte säga annat än att jag är grymt besviken. Har kollat på vädret tio dagar framåt och det ser inte ut att bli någon bättring.

I torsdags hade vi dock kanonväder!! Vi hade kollat väderprognosen noga och på torsdagen såg det ut att bli fint så då åkte vi till Astrid Lindgrens Värld för en heldag i sagornas värld. Isan har ju kollat mycket både på Lotta på Bråkmakargatan, Madicken och Pippi och var heltaggad!

Vi åkte rätt tidigt så jag hade packat ner mackor och drickyoghurt i en kylväska men det var svinkallt när vi stannade för att fika. Inte mysigt för fem öre. Vi åt våra smörgåsar i ett nafs och sen åkte vi vidare. Sen satt vi och tittade på termometern vart efter den höjdes, och när vi kom fram var det inte ett moln på himlen och solen sken!

Vi upplevde inte att det var så mycket folk, inga köer och så. Dock var det svårt att hitta en plats vid teaterföreställningarna upptäckte vi snart. Vi skulle kolla på Emil, men det gick bara inte. Inte heller Ronja fick vi se. Man måste vara i god tid om man ska få en plats att sitta på, minst 20 minuter innan det börjar, gärna mer. Det är ju inte så kul för det innebär ju att man bara får gå från teaterscen till teaterscen och sitta och vänta.

I stället tittade vi runt på miljöerna och tog det lugnt. Vi hann ändå se både Madicken, Emil, Karlsson på taket, Bröderna Lejonhjärta och Pippi Långstrump. Bäst tyckte vi att Emil och det stora tabberaset var!


Apropå tabberas- Lunchen. Vi åt lunch på Stadsmästargården och det var såå gott! Jag och Isan åt köttbullar med potatismos och gräddsås och mannen åt Isterband med stuvad potatis. Först var Isan lite småsur för hon tyckte att stolarna för hårda (!), men när hon smakat på maten (och fått tillbaka energin) så åt hon upp varenda liten smula på tallriken, precis som vi. När hon var färdig frågade hon:
-Får man mer?

Det fick man ju inte eftersom det inte var buffé men det behövdes inte. Portionerna var väl tilltagna och det fanns ett stort salladsbord med både sån där snabbinlagd gurka och gröna ärtor, samt knäckebröd och smör. Isan sa till och med att köttbullarna var godare än hemma! Och det var de! :)

När klockan var fem kände vi att det räckte så då började vi dra oss mot bilen igen. Vi köpte med oss varsin polkagrisstång i en av de gulliga små bodarna och så for vi hemåt. Vi hann knappt starta bilen innan Isan slocknade. :)


Lottas hus (on Troublemaker street :) )


Tant Bergs hus. 


Polkagrisätning i den lilla staden.


Körsbärsdalen.


Elaka vakter smider planer medan Skorpan gömmer sig.

Vi tyckte absolut att det räckte med EN dag där men Isan hade gärna varit där en dag till, minst.

Idag tror jag att Isan ska hem till en kompis och då ska jag storstäda och börja slipa på en av hennes väggar som ska tapetseras om. Hon har målat den med kritor när hon var mindre och det blev väl inte så bra tyckte vi.

Ha en trevlig dag vad ni nu lyckas hitta på?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar