söndag 13 juli 2014

Sista semesterdagen.

Buhu. Sista dagen i frihet. I morgon klockan sju ska arbetskläderna och stålhättorna på igen. Men bara i fyra veckor. Sen har jag semester igen! Yey!

Idag har mor och far varit här och firat sonens födelsedag i efterskott. Jag tinade upp morotskakan och den var precis lika god som när den var nybakad!

 

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting

  • 60 g mjukt smör
  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. 
  4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
  5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.

Cream Cheese Frosting

  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
  2. Bred frostingen över morotskakan.
Servera morotskakan på ett fint tårtfat.

Receptet och bilden är hämtad från http://www.leila.se/leilas-morotskakaka

Jag har dock bytt ut solrosolja mot rapsolja eftersom det är hälsosammare, och det blir ingen smakskillnad!

När mamma och pappa hade åkt lekte jag och barnen kurragömma. Isan var tyvärr värdelös på att gömma sig. :(

Både jag och sonen tog med henne och gömde oss men då kunde hon inte vara tyst utan viskade så det hördes var gömstället var. :) 

Nu ska jag förbereda frukosten tills i morgon, sen väntar sängen! Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar