lördag 5 juli 2014

Alnängsbadet.

Äntligen sommar!!!

Och jag har bränt mig! Tänkte säga jippie, men det kanske är fel? Men det är ju ändå lite kul att äntligen få lite sol! Vi har varit på Alnängsbadet idag och haft det skönt. Det blev visserligen inget bad men vi höll oss vid strandkanten och lekte lite i sanden geggamojjan. Isan smorde till och med in sig som på ett riktigt SPA. :) Lerinpackning!

Det var inte så soligt, men det var varmt och skönt. När klockan var halv tre var det dock totalt mulet så då åkte vi hem. Men sen sprack det upp igen så då la vi oss på altanen och slappade. Isan byggde koja med badlakanen. :)

 I morgon ska det bli fint igen men då satsar vi nog på ett poolbad i stället. Känns något fräschare.

För er som inte vet vad Alnängsbadet är så kan jag berätta att det är en anlagd damm nere vid oljehamnen (tror jag att det heter). Det skulle kunna vara jättefint, men det är det inte. Brunt vatten som det flyter läskiga saker i. Någon mysko ramp/brygga?? (Ser ut som någon handikappsramp, men det känns ju inte aktuellt att åka rullstol ner i vattnet?) Toaletter (trasig, finns fler vid ån), en stängd kiosk (pga. inbrott). Ja, ni hör ju. Hur kul är det? Men har man bara några timmar på sig och vädret känns osäkert så duger det. Det finns stora gräsmattor att bre ut filten på, och så finns en dusch som man kan svalka sig i.


         
                                Gustaf Lagerbjelke som glider förbi Alnängsbadet.

Alternativet är ju Gustavsvik men där är det ju totalt överbefolkat i stället. Vi var där vid ett par tillfällen förra sommaren och det var i och för sig jättemysigt. Isans farmor hade husvagnen där några nätter så vi var där och hälsade på. På kvällen gick vi till restaurangen och åt middag, och vi fick riktig semesterkänsla. Det var som att vara någon helt annanstans än hemma i stan! Ibland behövs det inte så mycket. Lite miljöombyte bara.

Och på tal om miljöombyte så åker vi till Arlanda på tisdag morgon. Längtar faktiskt. Det ska bli kul!

Ha nu en härlig kväll!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar