lördag 14 juni 2014

Studentfirande!

Godmorgon!

Sista lördagen innan semestern börjar!

Igår firade vi mannens systerdotter E som tog studenten. De hade dukat i trädgården under partytält och det var säkert femtio gäster där. Tyvärr blåste det så fruktansvärt mycket att det var svårt att sitta där. Muggar och tallrikar for all världens väg!

Det bjöds på smörgåstårta, dessertostar, kaffe och tårta och massor av annat gott kaffebröd. Isan ville bara ha två rån och några päronbitar, men när vi väl satt och fikade så klättrade hon över till mitt knä och åt upp min tårtbit!

                                          

Vi var inte kvar så länge eftersom vi inte var rätt klädda, det blev outhärdligt kallt att sitta där ute och huttra.:(

Dessutom var jag tvungen att åka hem och förbereda för middagen ikväll då vi får gäster. Jag ska bjuda på marinerad fläskfilé med potatissallad, och fläskfilén serveras kall så jag ska slippa hålla på med matlagning då när gästerna kommer. Jag jobbar till halv fem, så det kommer ändå att bli stressigt.

Nu har fläskfilén marinerats över natten så ikväll är det bara att lägga upp på fat och servera! Perfekt!

Vet inte om det är gott, men här är receptet:

Kallmarinerad fläskfilé


Bild på Kallmarinerad fläskfilé


8 bufféportioner
  • 1 kg fläskfilé
  • 1,5 msk smör till stekning
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Marinad:

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 0,5 dl flytande honung
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl finhackad färsk timjan

Gör så här

  • Ugn: 175º
  • 35 minuter + minst 4 timmars marinering
Putsa bort skinn och senor från fläskfilén, salta och peppra och bryn den runt om i smör.

Stek köttet i ugnen till en innertemperatur på 65 grader, använd en stektermometer, cirka 15 minuter. Ta ut köttet och låt vila ca 10 minuter i folie. Blanda under tiden ingredienserna till marinaden.

Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor och lägg dem i en trång form eller i en plastpåse. Skeda över marinaden och se till att fläskfilén täcks ordentligt. Låt marinera minst 4 timmar, gärna över natten.

Garnera med färsk timjan.
Receptet kommer från Coop.

Nu ska vi äta lite frukost! Trevlig lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar