fredag 27 juni 2014

Gröna Lund!

Godmorgon!

Igår var vi på Gröna Lund hela gänget! Jag, mannen, Isan, sonen och kompis. Vi åkte hemifrån redan vid halv nio så vi var framme vid 11. Killarna hade bråttom iväg så vi bestämde att vi skulle ses klockan fem vid entrén.

Isan är ju novis på det här med karuseller så hon mjukstartade med att åka den vanliga karusellen som bara går runt, runt. Pappa fick följa med, för jag fixar inte att åka runt. Blir garanterat åksjuk. Ja, även av en barnkarusell. :(

Hon valde en häst och såg både glad och osäker ut där hon åkte runt. Pappa blev visst också lite snurrig, visade det sig sen. Han fick sitta på en bänk och vila medan jag och Isan gick in till Pettson och Findus hus. Det passade lilla damen mycket bättre! Det fanns massor att titta på och knappar att trycka på och vevar att veva i. Efter en halvtimme fick jag nästan mota ut henne i solen igen!

                                  

                                  Bilden är lånad från http://www.essen-moller.com/

Vi gick till tekopparna och pappa och Isan ställde sig i kö. Som tur var fick hon se när de innan åkte och då backade hon ur. Hon tyckte det såg alldeles för läskigt ut. Och det snurrade väldigt så det var nog lika bra att de hoppade av. Samma sak med de flygande elefanterna. När de började åka runt och flyga upp så ville hon inte åka de heller.

Istället gick vi och åt lunch på något Tacoställe. Jag tyckte att det var helt OK. Jag och Isan delade på en nachotallrik med köttfärs på. Visst, jag blev inte proppmätt, men jag har börjat förstå att man inte måste bli det heller. :) Det räcker med att bli mätt!

Efter maten strosade vi runt parken och kollade. Vi mötte killarna som redan hunnit åka alla grejer för att de var så korta köer! De skulle käka Gyros. Mannen spelade på några chokladhjul men hade ingen tur alls. Lika bra det kanske. Vem behöver äta 2 kg. Dumlekola? Inte vi i alla fall.

Gårdagen bjöd ju på strålande sol och säkert 20 grader i Stockholm så vi gick och satte oss på "bryggan" nere vid vattnet och fikade lite och kollade på Ålandsfärjorna. Det låg en väldigt stor kryssningsbåt inne, Celebrity Eclipse från Wonder Cruises rederi. Vet inte vilka destinationer hon angör, men den såg mäktig ut.

                                  

När vi hade fikat klart kände vi oss ganska nöjda så vi ringde killarna och hörde om vi möjligtvis kunde åka lite tidigare, och de tyckte att det var helt OK. Vi gick bort till barnkarusellerna igen och åkte Nyckelpigan, Veteranbilarna och Tuff-tuff tåget. Riktig kul allihop! För första gången fick jag nån reaktion från Isan också. Hon skrek när vi åkte Nyckelpigan, men tyckte att det var jättekul! När vi åkte Veteranbilarna så sa hon: Men kör då! när jag glömde styra! Hihi.

                         Tuff-Tuff Tåget
                          Bild från www.gronalund.com
Sen kom killarna och så gick vi mot bilen. Vi hann knappt åka iväg förrän hela gänget i baksätet somnade. Och när vi kom hem var både jag och mannen sjukt trötta. Tyvärr var inte Isan lika lätt att söva så det tog sin lilla tid. Hon vägrar fortfarande att sova i sin säng, så hon får sova hos mig. Enklast så.

Idag verkar det bli en helgrå dag här hos oss. Det har inte börjat regna än men det hänger i luften. Men jag har mina idéer om vad vi ska hitta på. Funderar på att åka till en färgaffär och botanisera lite. Vi får se.

Sköt om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar