söndag 24 januari 2016

Nytt från Newbie och enkel chokladmousse.



                                                        God morgon sköna söndag!

Har ni det bra? Vi har det. :) Den vidriga kylan har ju lagt sig något och nu är det ju "bara" runt noll grader. Väldigt skönt om ni frågar mig.

Jag jobbar hela helgen så lillfisen är hos mormor och morfar. Min arbetskamrat A är sjuk och hon har knappt blivit ersatt alls, igår var det bara tre timmar över luncherna och idag kommer det ingen extra alls. Det innebär givetvis mycket högre belastning på oss andra och att det blir sämre service till kunderna. Men det är kanske så det kommer att bli i framtiden? Det måste ju sparas timmar...

Isan har som jag kanske skrivit förut växt ur "alla" (?) sina kläder samt trosor så vi har lite klädpanik här på mornarna. Allt sitter för trångt och är det inte för trångt så kliar det nånstans. Jag beställde byxor och topp från Kapp-Ahl i fredags kväll som jag hoppas ska komma i veckan. Deras Newbie serie har utökats med storlekar upp till 128 cl. Förr var det väl bara till baby?


                                         
                                           

                                                     Rosa tunika och rosa puffbyxor

Tänkte åka ut en sväng på tisdag när jag är ledig och bunkra lite bas som leggings och trosor. Kanske till Lager 157 eller MEGA?? Har ingen lust att åka till Marieberg, det är så stort, hehe.

I fredags svängde jag ihop en enkel dessert av överbliven julchoklad. Vi hade tre askar choklad till jul (en har vi inte ens öppnat än) och det blir ofta några praliner över som ingen vill ha. Då kan man tex. göra chokladmousse av dem! Det här är nog världens enklaste och mycket, mycket gott!

                                                            Enkel chokladmousse

                                                                  100 g. choklad
                                                                       2 äggulor
                                                                  2 dl. vispgrädde

Vispa grädden inte alltför hårt. Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ner äggulorna,en i taget i grädden och tillsätt chokladen. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen. Krångligare behöver det inte                                                                              vara!


                                 Nu måste jag börja fixa i ordning oss, det är snart dags att åka!
                                       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar