lördag 9 januari 2016

Falskt alarm!




                                                               God kväll!

Lat och slö lördag idag. Det var väldigt lugnt på jobbet, men mycket att göra ändå på nåt sätt. En ganska skön dag! Mitt i våra luncher gick brandlarmet. Jalusierna åker ner automatiskt då så butiken blir stängd. Vår uppgift då är att se till att alla kunder går ut från butiken och så samlas vi, personalen på en särskild uppsamlingsplats och inväntar brandkåren.

Oftast är det restaurangen bredvid som orsakar brandlarmet och så var det även denna gång. Det dröjde väl kanske tio minuter innan brandkåren kom och avhjälpte felet. Vet inte vad det var, men det verkade vara harmlöst och efter en liten stund kunde vi öppna igen.

En del kunder är ju lite roliga. När vi sa att alla var tvungna att gå ut för att brandlarmet gick så ville en del först betala sina varor, och andra undrade när vi skulle öppna igen. Precis som att det inte var på riktigt utan bara en övning? Vill man verkligen riskera att bli innebränd för att man vill handla färdigt? Och vi öppnar ju när brandmännen säger att vi kan öppna?? Hur lång tid tar det att släcka en eventuell brand??

Många av kunderna kommer ju inte in igen eftersom de inte orkar vänta så sen står det alltid en massa övergivna kundkorgar med varor som måste plockas ut igen. Tur att vi inte har frysvaror. :)

                              

Efter jobbet åkte jag och hämtade Isan hos mormor och morfar. Hon var påklädd (uppskattas!!) och stod och väntade i hallen, ivrig för att jag hade lovat att vi skulle åka till Mc Donalds på hemvägen! :)

Det gjorde vi och sen kollade vi på Bamse på play. Jätteroligt avsnitt med häxan Hia Hia! Jag menar på riktigt är det jättekul med alla konstiga ljudeffekter och teckningar.

                                                             

                          I morgon eftermiddag ska vi till min svägerska som fyller år.
                                  Vi har inte träffats på evigheter. Det ska bli mysigt!

                                                        Ha en fortsatt trevlig kväll!


                            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar