söndag 19 juli 2015

Mumsigt bananbröd!



                                                                  Hej igen!

Kikar bara in för att ge er receptet på ett supergott bananbröd! Det blev ett mantagervadmanhaverbröd med ingredienser som nog de flesta har hemma. Och har man inte precis det här hemma så tar man nåt annat :) Nötter går att ersätta med fröer av olika slag, kvarg går att att byta mot fil eller yoghurt.

Ingredienser till två limpor.

4 mogna bananer
4 dl havregryn
2 dl. vetemjöl
2 dl. rågsikt
2 dl. nötter/frön. Jag använde hälften var av hasselnötter och linfrön
2,5 dl. kvarg eller filmjölk. Jag använde hallonkvarg och lite vaniljyoghurt.
4 tsk. bicarbonat
2 tsk. salt
1 dl. honung.

Jag delade ingredienserna i två stora bunkar och rörde ihop dem till en deg. I två smorda formar strödde jag lite pumpafrön i botten. Sen gräddade jag bröden längst ner i ugnen på ca. 200 grader i knappt en timme. När de svalnat avnjöt vi dem med en klick Bregott. Ljuvligt!

Idag tog vi en sväng med bilen ut på landet. Målet var en liten loppis (förstås) men det blev inget köpt där. Däremot plockade vi en stor bukett med Blåklint efter vägen.


                                     
                                     Lånad bild från Foto: Karin Axelsdotter Olsson/SVT

Vi såg också massor av kronhjort (?) i ett hjorthägn. De blev väldigt ängsliga när vi kom gående och tog till flykten. När vi satt i bilen brydde de sig dock inte om oss alls.

                                        

På hemvägen stannade vi vid en auktion som precis höll på att avslutas. Himlans otur. Men vi hade i alla fall supermysigt. Tror att vi ska hitta på nåt liknande på onsdag. Har lite funderingar på vad vi ska hitta på. Må så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar