måndag 22 juni 2015

En tripp till Kolmården!


                                                                God kväll måndag!

Igår var vi på Kolmården. Jag, mannen och Isan åkte hemifrån klockan nio ganska precis. Ungefär halvvägs väntade vi in farmor som skulle åka med oss i bilen. Tyckte det var onödigt att åka i två bilar så vi plockade upp henne efter vägen. Hon hade med sig fika så vi stannade vid vägkanten och drack kaffe en liten kortis. Isan blev lite åksjuk så vi fick stanna en gång också för att sträcka på benen och ta lite luft. Som tur var kräktes hon inte.

Vi var inte framme förrän strax före tolv och då gick vi direkt till Bamses värld, vilket var vårt främsta mål! Tyvärr hade vi en väldig otur då Bamse, Lille skutt och Skalman precis gick av scenen när vi kom och skulle inte framträda igen förrän klockan tre. Jag tycker nog att de kunde ha klämt in ett framträdande till mellan tolv och tre?

Vi missade också när Bamse kom ut och hälsade och kramades en stund vid ett senare tillfälle. Men Isan var ändå nöjd med att vi fick vinka.


Efter Bamses värld gick vi och tittade lite på djuren, men Isan var inte särskilt intresserad. Vi klappade killingar på barnens bondgård och sen gick vi och åt lunch på restaurang Safari där det serverades buffé med bla. köttgryta med helstekt potatis. Mycket gott!

När vi hade ätit färdigt gick vi vidare mot Safarilinbanan. Det var jättejättelång kö och det tog säkert 20-30 minuter innan det var vår tur. Farmor ville inte följa med på åkturen eftersom hon är höjdrädd så hon fick sitta utanför och vänta. Tråkigt för henne. Hade vi vetat hur länge vi skulle vara borta så hade ju hon kunna kollat på nåt annat så det var ju synd.

Då Safarituren var slut var det dags att bege sig mot utgången, men först stannade vi vid en gigantisk lekpark och lekte en stund. Sen var det dags att åka hemåt igen. Vi hann alltså inte med Marineland över huvud taget. Jag och mannen var ju inte så brydda men svärmor hade gärna sett delfinerna. 



Jag vet faktiskt inte vad det var som tog sån lång tid för vi var ju där i fem timmar och det borde ju räcka kan man tycka, men det blev lite knappt faktiskt. Hur som helst var vi sjukt trötta allihopa och Isan somnade i princip på en gång när vi satte oss i bilen.

Det var förresten en lustig sak som hände - vi träffade en av hennes förskolekamrater där! Det är en liten värld. ;)

På hemvägen stannade vi vid en mack och köpte korv och bullar. Det blev vår middag. :) 


Idag har vi också varit trötta. Vet inte vad det var men den där resan tog verkligen musten ur oss alla. Nu dröjer det nog innan vi sätter oss i bilen igen.

I morgon är jag ledig. Ska handla lite mat och börja baka lite till sonens födelsedag som är i antågande. Vi hörs snart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar