fredag 30 maj 2014

Frukost på IKEA och nya gardiner från ELLOS!

Hallå gott folk!

Länge sen sist, men här har det inte hänt mycket. Jobbat långa dagar mån, tis och ons för att få vara helt ledig torsdag och fredag. Inte så dumt.

Igår hade vi ju superbra väder här och satt och solade på altanen. I lördags åkte jag och Isan och köpte en ny pool till henne som jag nu blåste upp och fyllde med vatten. Sen ställde vi dit hennes rutchkana så det blev en vattenrutchkana! Det gick med en himla fart!

        

Vi hittade en ny pool på Biltema för endast 79:90! Och med söta fiskar på dessutom!

Idag har vi däremot hunnit med en hel del. Vi sov ända till åtta!!! Sen fick vi nästan lite bråttom för sonen hade klipptid hos C kvart över nio. Så det var bara att fixa till sig lite snabbt och åka.

Efter klippningen, som blev jättebra, åkte vi till IKEA och åt frukost. Det var första gången jag testade deras frukost som kostar endast 10:-

Då fick man två små (!) brödbullar, ETT litet paket Bregott, två skinkskivor, två ostskivor samt TRE gurkskivor. Och en kopp kaffe. Hmm...Ja, vad ska man säga om det då? 10:- är ju ingenting att bråka om, MEN smöret räckte inte till fyra små smörgåsar som det ju blev när man delade bullarna. Och TRE gurkskivor räcker ju inte heller till FYRA smörgåsar. Men visst, det gick säkert att köpa till ett paket smör om man ville det. Det kollade jag aldrig.

                                          

                                                 Någon persilja såg jag inte till....

Däremot kunde man köpa äggröra för 10:- Juice för 10:- Kokt ägg för 4:- och en klick kaviar för 4:- Man kunde dessutom köpa köttbullar och prinskorv för 2:- styck!

Hihi, det är lite lustigt tycker jag faktiskt. Hur stor klick med kaviar får man ta för 4:-? Och hur mycket äggröra? En liten skål, stod det. Men hur liten är en liten?

Nåväl, vi blev mätta och belåtna på vår spartanska frukost och skyndade efter det vidare genom varuhuset.

Vi hade lite bråttom eftersom sonen skulle iväg och träffa en kompis på eftermiddagen, men jag hann i alla fall få med mig några saker.

                      FRODIG Tallrik IKEA
                                                     Glasfat, Frodig för födelsedagstårta!

                        FÖRVÄNTAD Pappersservett IKEA Servetten har bra uppsugningsförmåga då den har tre pappersskikt.
                                                              Fina servetter, Förväntad.

                             BESTÅENDE Diskmedelspump IKEA Hjälper dig att organisera diskmedel eller tvål vid diskhon, så du alltid har det nära till hands när det behövs.
Och en ny pump till diskmedlet. Bestående, för 49:- Alla bilder är lånade från IKEA hemsida. Vet inte om jag ska pimpa flaskan lite med någon etikett. Har köpt några fina på Panduro som skulle passa.

Efter IKEA besök åkte vi till djuraffären och köpte kattsand och kattmat och sen vidare till posten för att hämta paket.

Jag har beställt gardiner från ELLOS som jag ska ha i vardagsrummet och eftersom jag vill ha två längder så beställde jag två längder. Trodde jag. Nu kom det visst fyra längder. Ingenstans i produktbeskrivningen kunde jag läsa att det var två längder per förpackning. Dåligt. Eller det var väl bra, för det blev ju billigare, men det blir ju onödigt jobb att gå och skicka tillbaka dem.
                                       Ellos Home Veckbandslängd Matilde

Så här står det på hemsidan:

Veckbandslängd Matilde 

  • Produktbeskrivning
  • Recensioner
  • Leverans
  • i siden-struktur. Veckband med dragsnören. 100% polyester. Tvätt 40º. Finns i 2 längder, 220 cm och 250 cm. Bredd 145 cm.

  • Ska man alltså av den beskrivningen förstå att det är TVÅ längder? Visst det är ju två på bilden i och för sig, men det kunde ju stå också. Men jag kanske kan ha det andra paret i köksfönstret? Eller sälja dem på Tradera? Får se vad jag gör.
  • I och med den sena frukosten blev också lunchen väldigt sent. Inte förrän klockan var halv tre åt vi. Fiskpinnar och färskpotatis och min (mammas) goda remouladsås! Den är så himla god! Och enkel! Men vispar lite grädde och blandar med majonäs. I det hackar man ner ett äpple och smakar av med grillkrydda. Låter det konstigt? Det är det inte, det är jättegott! Isan älskar det och glömmer helt att äta av maten.
  • Nu ska vi bara softa lite och ha det mysigt resten av kvällen. I morgon är det jobb igen! Ha det gott!










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar