måndag 14 november 2016

Fars Dag och enkel fisksoppa.




                                                         God morgon måndag!

Och ledig!! Har jobbat helgen och några dagar innan dess varför det varit så tyst härifrån. Har inte hunnit helt enkelt. Det tar lite tid när man ska skjutsa och hämta och fixa med mat och så, jag ni vet ju själva.

Igår behövde jag inte skjutsa för då kom mamma och pappa hit och höll Isan sällskap medan jag jobbade. Jag gjorde en supergod fisksoppa till dem innan jag åkte så de skulle få någon lunch och när jag kom hem så fikade vi tillsammans och "firade" Fars dag.

Det blev alltså inte nåt stort firande för min bror har råkat ut för en elak magbakterie och varit riktigt dålig i veckor, så han var allt för svag för nån galej.

                Pappa fick några Trisslotter och Anthon Bergs Plommon i Madeira, en favorit!


Idag har vi ingenting på agendan. Borde kanske åka och handla lite mat för det är lite glest i kylskåpet. Vi får se vad vi hittar på?

Receptet på fisksoppan? Kommer här:


olivolja
1 finhackad lök
2 rivna morötter
1 msk tomatpure
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 msk hummerfond 
200 gram mjukost (te.x skagenost eller räkost)
20 gram finhackad färsk dill
300 gram tärnad lax & torsk ( går att köpa färdigt i frysdisken)
salt + cayennepeppar

Fräs lök & morötter mjukt i olivolja. Mät ner tomatpurén och rör om. Tillsätt vatten, vispgrädde, fond, mjukost och låt sjuda upp. Vänd ner fisktärningarna tillsammans med finhackad dill och låt sjuda tills fisken är klar ( cirka 10-12 minuter)
                              Smaka av med salt och lite cayennepeppar och servera.

Detta blir två till fyra portioner. Receptet kommer från Jennys matblogg.

Ha en fin dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar