onsdag 26 februari 2014

Massor av kalas!

Hej på er!

Ledig onsdag! :)

Känns som jag har jobbat mycket, men det har inte varit mer än vanligt. Däremot har vi lyckats klämma in två födelsedagskalas på en vecka. Dels mitt och mannens och dels mannens systerson som fyllde 8 år!

Vi hade kalas i fredags kväll då jag var ledig. Vi bjöd på hamburgare och pommes med en nonstoptårta till efterrätt! Tårtan blev väldigt fin!! Jag bakade en hög chokladtårta i en 20 cm. form, delade i tre delar och fyllde den med geishafluff och hallonfluff. Spacklade med geishafluff och klädde den med chokladfingrar. Överst täckte jag tårtan med massor av nonstop.

Jag ska visa bild nån dag när jag har tid. Misstänker att det dröjer...

                              

Idag ska jag inte fara iväg och göra något. Bara vara hemma och fixa och dona. Tänkte göra musli och fröknäcken. Jag känner för att börja med LCHF igen. Eller i alla fall försöka äta lite bättre. Har blivit mycket godis senaste tiden. Nu ska vi visserligen åka bort i helgen, men nästa vecka så!

På fredag åker vi till Halmstad över helgen. Lite myshelg bara. Sonen ville inte följa med så han ska vara hos en kompis. Jag tyckte att de kunde vara hemma hos oss så katten inte skulle behöva vara ensam i två dygn, men det tyckte inte hans far var bra alls.

Får lägga upp mycket mat och vatten så han klarar sig hela helgen då. Men han kommer nog vara riktigt besviken på oss!

När kan man egentligen lämna en tonåring ensam hemma en helg? Första gången jag var själv var jag tretton tror jag. Jag är ganska säker på det, när jag tänker efter. Mina föräldrar var i Göteborg hos min morbror vet jag. Men om det var en eller två nätter minns jag inte. Förmodligen två. Det gick hur bra som helst. En kompis sov över hos mig. Visserligen kom det "stora" killar ifrån nian som hade hört att jag var ensam hemma, men det var inget festande eller så.

                                                 

Nåväl, nu dröjer det väl till nästa gång vi kommer resa utan sonen och då är han ju ännu äldre. Vi tänkte åka till Stockholm på påsklovet, och då vill han följa med!

I måndags var vi alltså på kalas igen hos L. Där bjöds det på hemlagad pizza och fika med hembakad tårta! Mamma J brukar inte baka tårta men sonen hade KRÄVT hembakat denna gång!! Han hade tydligen fått det hos någon och tyckte (förstås) att det var mycket godare! Och den var god! En helt vanlig gräddtårta med jorgubbar och vaniljkräm. Himmelskt!

                         

Av oss fick L en presentpåse med Bilar på och i den låg det popcorn, läsk och en påse bilar samt en biocheck!

Nu dröjer det till nästa vecka innan det blir kalas igen-hos oss. Tänkte göra Tacopaj då. Praktiskt att förbereda. Får se om jag gör tårta då eller om vi hoppar det.

Nu ska jag börja med muslin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar