lördag 3 juni 2017

På semester!!





                                                                       Hej, svejs!


Vet att jag inte har hört av mig på en vecka, minst, men först var det så himla intensivt på jobbet. Det var ju Kristi Himmelfärd och ALLA var lediga (utom vi på jobbet verkade det som), strålande solsken, lön och alla passade på att handla chips, läsk, grillkol m.m. Jag jobbade hela helgen och klämdag var bara att glömma. 😊

När jag jobbat färdigt på söndagen åkte vi till mamma och pappa för att fira Mors dag och lämna katten, sen åkte vi hem och packade och på måndagen åkte vi till Cypern!

Och nu har vi snart varit här en hel vecka! Dagarna går otroligt fort, tyvärr och i övermorgon är det dags att packa för hemresan igen.

Vad har vi gjort här då? Solat och badat och solat och badat och solat och badat. Och så har vi varit inne i Limassol en dag och strosat lite på strandpromenaden och i några shoppinggränder. Sonen ville köpa nåt till flickvännen och han hittade ett fint silverhalsband där. Vi andra shoppade ingenting alls utan ville helst bara "slippa" solen för en dag. Jag brände mig rätt illa första soldagen och har ett inte så skönt dekolletage nu. Har solskyddsfaktor 60 där nu men skadan verkar redan vara skedd.

Vi har gått till ett litet tivoli som ligger i kvarteret två av kvällarna men annars har vi gått upp på rummet tidigt. Förutom sonen då som sitter nere vid poolen på kvällen och pratar med flickvännen i timmar.

Vi har också gått till den lilla stranden som finns en bit bort från  hotellet. Det är en mörk sandstrand med ganska mycket sten. Men vattnet. Vattnet är så klart, så klart. Som det renaste dricksvattnet. Hade vi bara varit två vuxna hade vi kanske legat där nån dag men nu är det bara poolen som gäller!

Vet inte om ni minns att vi bodde på det här hotellet sist vi var här? Då var vi inte jättenöjda men det beror nog dels på rummet som vi hade då mot nu. Då hade vi ett litet, gammalt rum med en dubbelsäng och en extrasäng vilket gjorde att det var väldigt trångt. Balkongen var minimal med ett runt bord och två stolar som tog upp hela balkongen.

Nu bor vi i en familjesvit som består av vardagsrum med soffa, TV och våningssäng samt ett sovrum med dubbelsäng och TV. Två stora garderober, byråar, badrum och kylskåp. Balkongen är stor och går att öppna både från vardagsrummet och sovrummet. Rummet vätter ut mot gatan och längre ner ser man tivolit med havet som bakgrund. Stor skillnad med andra ord!

Ikväll har vi inte ätit i hotellets all inclusive matsal utan valde den italienska restaurangen i grannhotellet. Det ingår tre såna besök på en vecka om man vill. Det var väldigt lugnt och skönt där mot den slamriga matsalen på vårt hotell. Men det gäller ju att bestämma sig för vad man vill äta, för man kan ju inte byta som på en buffé. Vi tog en varsin pizza allihop utom Isan som åt Lasagne. Inget var särskilt gott, dessvärre men vi gick absolut inte hungriga därifrån!

Först var det salladsbuffé och så kom de med bruscetta och vitlöksbröd till bordet och till efterrätt var det ett dessertbord med Panna Cotta, Tiramisu, Red Velvet cake, Semi freddo, Fruit tarte samt glass.

Magen stod i fyra hörn när vi var färdiga och jag gick på allvar runt, runt i trädgården utanför hotellet för att smälta maten. Det fanns en fin lekplats vid det hotellet som vi inte sett förut heller. En riktig liten pärla som dolde sig bakom all grönska. Hotellet alltså, Atlantica Gardens heter det.

Nu ska jag avsluta detta jättelånga inlägg innan det blir alltför långrandigt men det är ju inte så ofta jag har tid att titta in!

Skickar med en bild som jag lånat från nätet då jag har varit jättejättedålig på att fota denna resa.



                                                                 Atlantica Oasis

En vy från poolen med hotellet i bakgrunden. Vi brukar ligga längst bort mot hotellkroppen. Där är poolen grundast.

Nu ska vi nog ta och släcka jag och lillfisen. Mannen är nere i baren och kollar fotboll och sonen talar med kärestan. I morgon kör vi samma procedur igen! Må så gott!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar