fredag 18 december 2015

Vegetarisk grönsaksgratäng. Mums!



                                                                           Hej!

Idag har vi gått all in med julförberedandet! Bakat julbröd och klätt julgranen. Tyvärr visade det sig att vår gamla julgransbelysning nu gett upp och eftersom den är så gammal så går det nog inte att hitta nya lampor till den? Tänkte köpa nya utan sladd i stället. Såg att Rusta hade för 199:- Det får bli ett besök där tror jag.

Undrar om man kan ta med sig lillfisen till affären nu? Kopporna är torra och hon är pigg och glad som en speleman. Hon har ju inga koppor i ansiktet heller så jag vet inte var det skulle smittas i från?

Vi får se i morgon hur vi gör. Jag behöver köpa en ny foundation också och ett presentkort till chefen, som julklapp från oss på jobbet. Ett kort stopp på Marieberg kanske det blir?

I måndags kom Linas matkasse med veckans godsaker. Igår testade vi det första receptet: Juliga hamburgare. Inte gott. Det skulle kryddas med Rosmarin och det var andra gången jag testade det. Förra gången tyckte jag att det smakade tvål, och det tyckte jag nu med. Kanske hade maten varit OK utan den vidriga kryddan? Nu har jag slängt kryddpåsen i soporna och den kommer aldrig mer att få förstöra någon mat för oss igen.

                                              Bildresultat för rosmarin

Idag var det desto godare!! En supergod vegetarisk grönsaksgratäng med couscous till. Man fräste gul lök, röd och gul paprika i olivolja som man sedan kryddade med diverse kryddor, bl a. saffran. Sen hällde man grönsakerna i en ugnsform och knäckte fyra ägg över. Det blev jättegott! Tyvärr tyckte inte ungdomarna det och de åt bara vitlöksbrödet som jag bjöd på till.

                                                   

                     Nu är lillfisen här och stökar så nu måste jag avsluta. Ha en fin fredagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar