måndag 14 december 2015

Vattkoppor och pepparkakshus.



                                                               Hallå hej!

Ledig dag idag. Och "vabbande" kan man säga. Isan fick vattkoppor i lördags. Jag märkte inget på henne innan jag gick till jobbet utan det var mannen som ringde upp och sa att hon hade fått utslag. Det var ju inte så mycket att göra åt det, men jag skulle ju inte bara jobba utan även på julbord på kvällen. Det gick jag förstås på ändå, men man går ju och tänker på hur de har det därhemma mest hela tiden.

Efter julbordet var det bowling och jag stannade en stund och tittade men vid niotiden åkte jag hem. Trodde att jag skulle kunna kolla på Downton Abbey men det sista avsnittet visas tydligen den 26:e!! Olidligt!! Ska Edith få sin man tro? Det kan ju inte vara så illa att hon ska förbli olycklig????

Igår jobbade jag bara kort dag, 12-15. Älskar det! Skulle vara så alla dagar, hehe. Fast då skulle inte lönen bli så fet. Det är den ju inte nu heller i och för sig.

Idag har jag och Isan bakat pepparkakshus. Eller bakat och bakat. Dekorerat snarare. Jag gjorde egen kristyr på florsocker och äggvita och använde en spritspåse i plast. Det funkade jättebra! Jag hade två tuber med färdig kristyr men den var såå trög så det gick bara inte att få ut nåt. Sen dekorerade vi på klassiskt vis med Non stop, och en liten tomte som klättrar ner i skorstenen.

Nu ska jag försöka att få lillfisen i säng tältet. Ska snart ta bort det där förgrymmade tältet som är så skrymmande. Dags för julgranen att ta plats!

                  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar