tisdag 7 november 2017

Strömavbrott.





                                                                      Hej, svejs!


                                                             
Vilken dag det har varit idag då! Ledig, jätteskönt, sovit lääänge efter att ha lagt mig redan strax efter nio igår kväll. Jag var såå trött! Hur som helst, efter att jag lämnat Isan på skolan gått hem och fixat i ordning mig, tvättat lite osv. så skulle jag upp på stan för att fixa en tand som jag bet sönder för kanske en månad sen.

Det har inte gjort ont i tanden eller så, men jag ville ändå ha det åtgärdat. Innan jag gick till tandläkaren så passade jag på att göra några ärenden eftersom jag ville hem direkt efteråt.


Nåväl, jag åkte upp de fem våningarna till tandläkaren som har sin nya praktik i Krämaren, Örebros högsta hus och blev snart inkallad. Efter att ha berättat vad som hade hänt så tyckte tandläkaren att jag nog skulle ta en bedövning för att det kunde göra lite ont i tandköttet när hon grejade med tanden.

Men poff! sa det bara och så blev det helt svart och tyst! Tandsköterskan hoppade till och vi tittade lite snopet på varandra. Sen kollade tandläkaren ut och det var mörkt i byggnaden mitt över. Efter det så började resten av praktikens patienter och personal komma ut ur alla rum, alla lika förvirrade.

När det hade gått tio minuter och ingenting hade hänt så bestämde vi oss för att skjuta upp besöket till en annan gång och vi blev slussade ut nerför alla trapporna. Det var mörkt, förstås, i trapphuset men någon lyste med sin mobil. Vi hörde någon i hissen (!) som ropade på hjälp, för hissen hade fastnat.

Ute på gatan stod folk som inte kom in genom dörren eftersom porttelefonen inte funkade och vi förklarade för dem vad som hade hänt.



Jag tog bilen hem och åkte genom stan där alla rödljus var släckta och i bilen fungerade inte radion. Kom hem, ingen ström här heller. Tänkte SMS:a mannen för att be honom kolla på nätet vad som hände, men det gick inte att använda mobilen heller!

Sonen kom hem efter en stund men han hade inte märkt av att det var strömavbrott förrän då. Han hade suttit på bussen och den gick ju som vanligt. Hans telefon funkade inte heller.

Ungefär en timme efter att strömavbrottet började som hoppade allt i gång igen. Vilken lättnad! Vad skulle man ha gjort om det inte satt igång igen? Inget lyse, ingen varm mat, ingen värme (?), ingen dator eller TV. Och ingen telefon? Vad skulle man ha gjort om man behövde en ambulans? Vi kunde ju inte ringa efter någon?

Hmm...Ska nog köpa mig en bra ficklampa i morgon. I fall det händer igen. Lite mat har man väl alltid och värmeljus och sånt. Men man får sig en tankeställare.




Kollade nyheterna sen och halva Örebro var utan ström i närmare en timme. 60 000 abonnenter drabbades innan det löstes. Antar att de inte fick mycket gjort på jobbet heller?

Det var i alla fall ingen som hade skadats och folk som suttit fast i hissar hade fått hjälp så allting slutade ju bra som tur var. Jag var väääldigt glad att vi inte hann börja behandlingen, att jag inte hann få bedövning eller att hon precis hade börjat borra osv. Jag var också glad att det var på dagen och att det var fint väder.

Hade varit väldigt trist om det varit mörkt, typ som vid fyra-fem tiden och man skulle ha famlat sig fram i becksvarta mörkret.

                                         I morgon får jag väl boka en ny tid hos tandläkaren då.




                                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar