måndag 31 juli 2017

Utflykt till Hallagården och Tant Grön.






                                                                      Hej, svejs!

Sista semesterveckan har börjat. Lite vemodigt eftersom sommaren då snart är slut. Vart tog juni och juli vägen? Vet inte vad ni tycker men jag är som ni kanske märkt inte nöjd med sommarens väder. Vi har varit och badat TVÅ gånger. Inte bra.

I helgen som gick gjorde vi små dagsutflykter runt stan. Plockade lite blåbär, lite alltså. Kanske en halv liter, samt en halv liter skogshallon.

Vi åkte till Tant Grön och tittade lite. Det är alltid så mycket folk där så jag blir lite stressad. Det är grejer överallt och Isan petar och drar i saker. Skulle kanske vara roligare om man var där med en annan vuxen bara. De har massor med fint och ett populärt kafé/restaurang.

På söndagen åkte vi lite längre till Hallagården i Lekhyttan. Det är en liten "djurpark" eller vad man ska kalla det för med några vanliga bondgårdsdjur, samt Alpacka och Emu. Och en ren som vi inte såg.

De hade fiskar och fåglar inomhus samt jättestora angorakaniner i stora burar. Då menar jag stora burar. Utomhus hade de två grisar, gäss, får och så då Alpackor och Emuer. Ingen av oss blev särskilt imponerad men man måste ju hitta på nåt att göra?

Själva Lekhyttan är gulligt med röda små hus längs en liten väg. Det fanns förstås ett café också om man vill fika lite eller ta en macka. Längs motorvägen strax bredvid ligger det en restaurang om man är mera hungrig. Vi åt där förra sommaren och det var helt OK.



Bilderna är lånade från hallagarden.nu/.

Idag har vi bara varit hemma och grejat. Jag har tvättat mattor i tvättstugan och Isan har en kompis här. 
På spisen puttrar en Carnitas som strax ska avnjutas.

Vet inte varför texten blev grön nu så jag avslutar. 😄






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar