onsdag 20 november 2013

Host, host...

VAB, VAB och åter VAB!!

Ifall någon undrar (?) varför jag inte varit inne här på tre veckor (!) så är det för att vi är sjuka. Jag och Isan alltså. Vi turas om att ha ont i halsen, hosta och feber. Eller jag har inte feber tror jag, men det har Isan haft. Som tur är har mannen kommit hem så nu jobbar jag varannan dag i alla fall.

Idag är jag dock ledig! Ingen större skillnad eftersom vi är trötta och hostiga ändå. Vi for en sväng till IKEA för att köpa nya blockljus och sen en sväng till Erikshjälpen, där jag inte varit på säkert ett halvår. Träffade min fd. arbetskamrat Linda som jag endast träffar på loppisar runtom, hihi. Vi är typ lika frälsta. Hon hade fyndat en ljusslinga med tomtar och snögubbar som hennes juvel skulle ha på sitt rum! Jag fyndade ingenting eftersom jag hade Isan med mig i vagnen. Mannen köpte dock lite skräp...

                                

Efter Erikshjälpen åkte vi hem för att äta en snabb lunch eftersom jag trodde att Isan var trött. Det blev pasta med chorizosås. Helt OK.

Igår fick jag hem ett paket från Nordic feel där jag gjort en beställning på en hårborste! En Tangle Teezer utredningsborste till Isans korkskruvar. Senaste månaden (!) har det varit omöjligt att ens komma i närheten av hennes hår med en kam, och hennes frisyr påminner mest om ett skatbo. Skämdes faktiskt lite härom dagen när vi var ute på stan. Jag har haft i leave in balsam och hårolja för att det ska vara lätt att reda ut det, men man FÅR ju inte reda ut det och därför ser det bara fett och loppigt ut. Nu har vi tvättat håret och jag har tagit några tag med borsten och HALLELUJA! Det verkar fungera!

                   
Nu gäller det bara att få henne att sitta still och det är ju också helt omöjligt, tyvärr. Men har ni barn med ostyrigt hår så kan jag verkligen rekommendera en sån här borste. Finns i massor av färger och mönster!

Ikväll blir det varma avokadomackor. Mums! Det var länge sen jag gjorde sist. Man mosar en väl mogen avokado med en hackad lök, vitlök och lite tabasco eller liknande. Sen har man i rejält med riven ost och blandar runt. Sen lägger man röran på formbröd och skjuts in i ugnen. Om man vill kan man skiva färska champinjoner och lägga på formbröden först. Det vill inte jag idag eftersom jag inte har några såna hemma.

                                            
I morse gick dagisbarnen förbi vårat vardagsrumsfönster. De skulle till lekparken som vi har bortanför huset. Vi vinkade åt dem och de såg väldigt konfunderade ut när de såg Isan i fönstret. Tihi. Knasungar.

Nu ska jag ta ännu en kopp grönt te med honung i. Ja, jag har helt gett upp LCHF-tänket nu och fullkomligt frossar i kolhydrater!! Härom veckan kom sonen hem med elva (!) kakburkar som han skulle sälja för att tjäna pengar till klasskassan. Jag köpte fyra stycken... Det var långt bäst före datum så de går ju åt till födelsedagskalas längre fram. Men jag var tvungen att öppna en låda på en gång. Chokladbollarna.

 Såå goda!!! Och bäst är de när de stått framme en stund så att de är alldeles mjuka. Mmmm...


                           
                                                          Bild från www.kakservice. se.

Nästan så jag hoppas att han inte får de andra lådorna sålda...

Har ni köpt några julklappar än? Det har jag. Två till sonen och en till lillfisen. Till sonen har jag köpt en grej på Rusta. Jag som aldrig skulle sätta min fot där igen. Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Den här grejen VET jag att han önskar sig, men jag hoppas nästan att han har glömt det för då blir det roligare.

                                                                  Ha en mysig kväll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar